امام حسین علیه السلام: مَن حاوَلَ اَمراً بِمَعصِیَةِ اللهِ کانَ اَفوَتُ لِما یَرجو و اَسرَعُ لِما یَحذَرُ.؛
کسی که بخواهد از راه گناه به مقصدی برسد ، دیرتر به آروزیش می رسد و زودتر به آنچه می ترسد گرفتار می شود.
(تحف العقول، ص248)
توضیح:
آدمى براى رسیدن به مقاصد خود، دنبال وسائل و راه هایى است.
مى خواهد از نزدیکترین و راحت ترین راه اقدام نماید. براى سیر شدن، براى لذت بردن، براى رسیدن به قدرت و ثروت و هر خواسته اى، بى اعتنایى به مقررات و قراردادها و یا احکام و سنت ها، راحت ترین راه است.
تو گاهى مىخواهى یک توپ را بیاورى باید زمین و کشتزار و خانه ى مردم را مواظب باشى و دور بزنى و با سختى و راه طولانى به خواسته ات دست بیابى و حتى در مواردى با اجازه و مقدمات اقدام نمایى.
(گاهی)آدمى با توجه به خواسته ى خود از دیگران و از قرارها و حریم ها، غافل مى شود و آنها را به حساب نمى آورد و یا با حساب بخاطر سرعت و راحتى از آنها چشم مى پوشد. این خودبینى و خود خواهى، گرچه در ظاهر کار را راحت مى کند، ولى اگر همین ها عمومیت بیاید و دیگران هم همین درس را بگیرند، ناچار مسأله شکل دیگرى مى گیرد.
و نکته همین است که تو با کارى که انجام مى دهى و حرمتى که مى شکنى، در واقع دارى درس هم مى دهى و راه هم نشان مى دهى که دیگران هم مى توانند همین گونه داخل شوند و اقدام نمایند و براى سیر شدن و لذت بردن، هرکارى بکنند و هرکس را نردبان هوس هاى خود بسازند.
همین درس و همین آموزش است که کار تو را خراب مىکند و راه نزدیک را نا امن و خراب مى سازد و براى تو مشکل مى آفریند.
این در جامعه و در برابر چشم هاى کنجکاو و تجربه هاى مکرر است که " تهاجم به تهاجم" منتهى مى شود. تا آنجا که به تعادل برسد و همه بیاموزند که راحتى در راه نزدیک نیست، که در مراعات حرمت ها و قراردادها ست. (و کسانی که از سلاح «صبر» غافل اند اسیر حادثه ها می شوند و برای رسیدن به خواسته خود به هر راه حرام و ممنوعی چنگ می زنند، غافل این که «حرام» برای این «حرام » شده است که، مرکب خوبی برای رسیدن به مقصد و هدف نیست چرا که پس از مدتی راکبش را به زمین می زند) (چهل حدیث از امام حسین علیه السلام)
اشتراک گذاری در تلگرام
تبلیغات
درباره این سایت